maandag 6 juni 2022

OVER DEZE BLOG


   Laatst gepost


De Zillertaler fans

Oberkrimml 1984
Eén van de eerste keren dat we in Oostenrijk waren
De naam van deze blog doet vermoeden dat de blog alleen maar over het in Oostenrijk gelegen Zillertal gaat. Dat is dus niet zo. Wij zijn zeer zeker verknocht aan Oostenrijk. Het begon allemaal in de verkeringstijd toen we er al snel achter kwamen dat we allebei wel wat hadden met de bergen. We zijn toen op vakantie naar Saalbach geweest. Daarna hebben we eigenlijk altijd Oostenrijk als vakantie bestemming gehad. Met een uitstapje naar Denemarken waar we een keer in Ebeltoft en een keer op het mooie eiland Fyn vakantie hebben gehouden. Maar Oostenrijk blijft toch ons favoriete vakantie doel. Al snel ontdekten we een pareltje in het Vorarl-gebergte waar we jaren achter elkaar in het kleine plaatsje Schnifis, bij de familie Schnegg, verbleven. Ook hebben we een uitstapje naar het verder gelegen Kärnten, waar we in  Mühldorf  verbleven. Dan zijn we ook meerdere malen naar het Montafon geweest. Ook later toen ik al met dit blog begonnen was. Daarnaast hebben we ook al twee vakanties doorgebracht in het Kleinwalsertal. Maar onze favoriet is toch wel het in Tirol gelegen Zillertal. Daar zijn we al menigmaal geweest. De laatste jaren doen we het zo dat we eerst naar het Zillertal gaan en dat we er daarna nog een week aan vast plakken in een ander gebied van Oostenrijk. In de laatste gevallen was dat dus Kleinwalsertal en Montafon. 

Je kunt zo bijna alle wandelingen die we er maken in deze blog vinden. Met een uitgebreide beschrijving en een link naar Wikiloc waar de wandeling te vinden is via maps. Maar we hebben ook een aantal etappe's van de Rheinsteig gelopen, daar kan je ook verslagen van lezen op deze blog. En ook onze wandelingen in Nederland worden in deze blog beschreven.

Ik ben met deze blog begonnen in 2011 toen ik een reis maakte naar Eldoret in Kenia. Ik maakte deze reis namens de Hervormde Kerk en de Zendingscommissie van Brakel. Daarna heb ik alle vakantie- en wandelverhalen die we beleefden blijven plaatsen op de blog. 

Maar je kunt in deze blog ook andere gebeurtenissen vinden zoals enkele verhalen over muziekvereniging OBK uit Brakel, waarvan ik reeds meer dan 50 jaar lid ben. 

Hieronder vind je enkele tips van wat je percé moet bekijken in de blog.
Als je er op klikt word je automatisch naar het betreffende artikel doorgelinkt.


TIP: Kijk ook eens op de blog die ik bijhoud over het MUNNIKENLAND


Scan de QR-code voor Munnikenland

********************************************************************************************

Laatst gepost

Vakantie Kleinwalsertal mei 2022

Vakantie Lermoos 2021

Rheinsteig oktober 2019

Vakantie Stumm en Mittelberg juni/juli 2019

OBK 100 jaar

Muziekvereniging OBK uit de oude doos 

Vakantie Stumm juni/juli 2018

Rheinsteig mei 2018

Vakantie Stumm en Schruns juli 2017

Vakantie Stumm en Riezlern juli 2016

Vakantie Stumm juli 2015

Weekendje Epe op de Veluwe april 2015

Montferlandse Toppenroute september 2014

Vakantie Stumm juli 2014

Vakantie Stumm juli 2013

Lang weekend Moezel oktober 2012

Vakantie Stumm juli 2012

Vakantie Stumm juli 2011

Reis naar Kenia februari 2011


Geen opmerkingen: