zaterdag 4 juli 2020

VAKANTIE juni/juli 2020

Vakantie juni/juli 2020

Omdat 2020 heel anders verloopt dan iedereen verwacht heeft, ook een heel andere invulling van onze vakantie. We hadden weer anderhalve week Zillertal en een week Kleinwalsertal geboekt maar door het Corona-virus gaat dit niet door. Tijdens het schrijven van dit bericht wordt alles weer een beetje versoepeld maar als je bedenkt wat er allemaal niet kan in Oostenrijk dan hoeft het voor ons niet zo nodig en skippen we een jaartje. 
Daar komt nu bij dat Irma haar arm gebroken heeft dus had een vakantie in Oostenrijk er sowieso niet in gezeten. 

Maar goed; onze vakanties stonden vast bij mijn werk en dat van Irma dus we maken er van wat er van te maken is. 

Dinsdag 30 juni 2020 Winkelen in Leerdam.
We kiezen ervoor om deze dag te gaan winkelen in Leerdam. We varen met de pont van half elf over en parkeren een kwartiertje later in Leerdam. Het weer is niet helemaal stabiel maar we kunnen het zonder paraplu af. Wat het shoppen betreft doen we, zonder in details te treden, goede zaken. Inmiddels is het twaalf uur en we lopen bij restaurant 't Veerhuys binnen. Er is nog plaats dus dat valt mee. We gebruiken een heerlijke lunch. Dan is het al weer tijd om naar huis te gaan. 
Het weer is opgeknapt dus we kunnen de rest van de middag heerlijk thuis in de tuin zitten. 

Donderdag 2 juli 2020 De Graanbuurt Giessenburg
Het plan was om op de fiets te stappen en dan via de Merwede brug bij Gorcum naar Giessenburg te fietsen. Maar dat gaat niet lukken met Irma's arm. Dus stappen we om half elf in de auto. 
De Graanbuurt in Giessenburg is gelegen in de Alblasserwaard, 'in het Groene Hart', langs het riviertje De Giessen. U vindt er eigentijdse winkels met een buitengewoon assortiment, gevestigd in een bijzondere ambiance, dat is landelijk winkelen en genieten!
Vrijdag 3 juli 2020 Brakel - Poederoijen - Brakel [voor route klik hier]
Deze wandeling stond al een tijdje op ons programma. Het lijkt ons juist zo leuk, want halverwege de route komen we brasserie de Buurman tegen, waar we zouden kunnen lunchen. Maar omdat reserveren op dit moment nog verplicht is regelt Irma eerst maar even een tafeltje. Nadat dat geregeld is wacht Irma nog een verrassing. Een bestelauto van bakkerij van Keulen rijdt de hof op met daarin een naaste collega van Irma die haar komt feliciteren met haar 12½ jaar jubileum bij de bakker. Een heerlijke taart en een bos bloemen alsmede gelukwensen zijn haar ten deel. 
Het is inmiddels kwart over elf en we gaan op pad. We zijn benieuwd of het wel gaat met Irma's blessure. We gaan via de Burg. Posweg in de richting van de rotonde bij de van Heemstraweg. Daarna volgt nog zo'n stuk richting Poederoijen. Het gaat goed en we komen rond twaalf uur aan bij de Kerk aan de dijk van Poederoijen. Daar slaan we rechtsaf en vervolgen we de dijk. Na een klein half uur zien we in de verte "de Buurman" liggen. Gekscherend zegt Irma: "de hut komt in zicht". We zijn er klokslag half één. Tot nog toe is het goed gegaan met Irma's arm. Het weer is best oké maar het waait erg hard. Om te voorkomen dat onze lunch van onze borden waait nemen we binnen plaats. Daar worden we vriendelijk geholpen en gebruiken een heerlijke lunch. Je kunt aan alles merken dat "de Buurman" een aanwinst is voor de omgeving. Het is een echte pleisterplaats geworden waar fietsers, wandelaars en andere passanten kunnen vertoeven. Er is zelfs een trouwpartij aan de gang op het naastgelegen fort. 
Na de lunch gaan we weer verder. We lopen via de Poederoijensehoek in de richting van het Mansveldergemaal. Daar gaan we de stoep af en lopen via de zg. boezem van Brakel verder. We komen langs de batterij van Brakel. Ook dit is een oud fort dat bij de nieuwe Hollandse waterlinie hoort, net als het fort in Poederoijen. Het laatste stuk is via de schapendijk die weer in de richting van Brakel loopt. De arm van Irma heeft zich gelukkig goed gehouden, nog niet wetende dat ze de hele nacht wakker zou liggen van de pijn. Maar of dit door het wandelen komt??? 


 

Geen opmerkingen: