woensdag 1 juli 2020

2e Pinksterdag 2020

Maandag 1 juni 2020 2e Pinksterdag

Rondje Munnikenland [voor route klik hier☀☀

Rond de klok van 11.00 uur rijden we met de auto richting het Munnikenland waar we parkeren bij de Schouwendijk. Vandaar lopen we over de wakkere dijk in de richting van de Waal. Aan het eind is een pad naar beneden. Dan kom je in een prachtig gebied waar de vogels de overhand hebben. Dit gebied is ontstaan nadat het Munnikenland de bestemming heeft gekregen als waterbuffer voor het project "Ruimte aan de rivieren". Er zijn tal van poelen en kreken ontstaan waar de watervogels de ruimte hebben. Ik ben er zelf al tientallen malen door heen gefietst en daar Lepelaars gespot. Ook heb ik de roep van de Roerdomp er gehoord. Maar die houdt zich zo schuil in het riet dat je die maar zelden te zien krijgt. 
Wij laten het pad links liggen en lopen door tot waar de wakkere dijk een bocht naar rechts maakt en daar gaan wij juist links de dijk af om zo door een gebied te lopen waar je alleen als wandelaar kunt komen. We lopen via de zomerkade in de richting van Loevestein
We lopen bij Loevestein even de vesting op om te kijken of we er wat kunnen drinken. Maar dat valt vies tegen. Door alle maatregelen die genomen zijn vanwege het corona-virus blijkt dat je zo maar niet op het terras neer kan ploffen. Officieel is het zo dat je eerst een intree-kaartje moet kopen om op het terras te komen. Dat doen we dan maar niet, we hebben zelf drinken bij ons. Ook een aantal leden van een motorclub keert onverrichter zake terug, al mopperend.
We lopen verder richting het voetveer naar Woudrichem. Dat is ook weer in bedrijf. We nemen even poolshoogte hoe het daar geregeld is. 
Dan lopen we weer terug en nemen plaats op het bankje dat hier speciaal is opgericht ter nagedachtenis aan Dick van Mourik. Hij was vrijwel dagelijks wel te vinden in het Munnikenland.
Daar eten we onze broodjes op en rusten even uit en genieten van het mooie weer en omgeving. Dan lopen we om Loevestein heen. Ook hier kun je alleen maar te voet komen. Dan is het nog ongeveer ruim een half uur terug lopen naar de auto. We komen dan door het gebied met kreken poelen. Helaas spotten we de Lepelaars niet of het moeten een paar witte vogels zijn die we heel in de verte kunnen zien vliegen. Maar aan hun vliegbewegingen te zien zijn het geen Lepelaars maar Zilverreigers. Rond 14.00 uur zijn we weer terug bij de auto en hebben er precies 10 kilometer op zitten.Geen opmerkingen: