dinsdag 14 juli 2020

Hattem - Nijeveen

Donderdag 9 juli 2020 Hattem - Nijeveen

De Hemelsluizen staan nog steeds wagenwijd open. We krijgen een heerlijk ontbijt voorgeschoteld.  Een dan is het al weer tijd om te vertrekken.  Het plan was om het Lebuimespad te lopen. Een mooie wandeling in de omgeving van Deventer maar de regen daalt gestaag neer dus de plannen moeten bijgesteld worden. We rijden in de richting van Hattemeen mooi vestingstadje op de Veluwe. Daar zijn we om ongeveer half elf.  We hebben van te voren entreebewijzen besteld voor het Anton Pieck museum. Daar kunnen we om 11.45 uur terecht dus hebben we hebben nog even tijd voor een bakje koffie. Daarna lopen we door de pittoreske straatjes van Hattem en komen van zelf bij het museum. Hier hangen heel veel tekeningen van de kunstenaar en wordt ook een beeld geschetst van hoe Anton Pieck te werk ging. Erg leuk. Als we weer verder lopen komen we langs het bakkerijmuseum. Hier hadden we ook willen reserveren maar dat was al vol. Toch proberen we nog even of we er soms toch in mogen maar helaas.  Dan maar weer verder met de bezichtiging van het stadje. Op het marktplein gebruiken we de lunch. Na daarna nog wat rondgelopen te hebben is het tijd om te verder te rijden. We willen nog even in Giethoorn gaan kijken. Dat is nog een half uur rijden. Als het morgen nog regent komen we hier terug om met een boot te gaan varen. Dan rijden we  naar de B&B in Nijeveen. De Puurderij ligt in de middel of nowhere in de landerijen.
Het is een prachtige boerderij waarvan de deel is omgebouwd in 6 luxe accommodaties. We worden aller hartelijkst ontvangen door de gastheer Ronald, die ons naar ons onderkomen voor die nacht brengt. 
Het ziet er allemaal prachtig uit.  Ronald is ook een bepaalt niet onverdienstelijk kok dus lijkt het ons verstandig om ook het diner in de Puurderij te nuttigen. We hebben dan ook heerlijk gegeten. 

Geen opmerkingen: