zaterdag 13 november 2021

3 Dagen Hardenberg Rondom Rheeze 19 oktober 2021 [voor route klik hier]

We zijn vanmorgen om half negen vertrokken richting Overijsel. We hebben een B&B geboekt vlak bij Hardenberg in een piepklein plaatsje Ane. We willen 2 wandelingen maken daar en eentje bij Nijmegen, de N70
We arriveren om half elf in Rheeze waar we eerst een kopje koffie nemen met een lekkere appelpunt erbij. Daar vlakbij begint de wandeling. De route is prima aangegeven en we lopen rechtstreeks de bossen in. 
Mooie paden hoor. Ik heb Wiciloc aangezet maar die weigert de eerste kilometers, zodat het lijkt of  we al 40 kilometer  gelopen heb. In werkelijkheid is het nog maar 3 kilometer. Dus opnieuw ingesteld en lopen maar. We lopen nu langs een maïsveld en verderop weer de bossen in. Het is een afwisselende route. We komen bij een waterpartij, de Haarplas. Er ligt een bruggetje overheen met midden op een hutje. Daar kunnen we mooi ons brood op eten.  Het is trouwen heel de tijd een beetje miezerig maar we hoeven de regenkleding niet aan. We gaan weer verder en lopen in de richting van de Vecht. En ineens is het landschap weer anders. Erg afwisselend dus. Zo komen we een stuk verder en komen we weer in het brinkdorp Rheeze. Daar drinken we in een leuk tentje een bakje koffie. 

Wat tijdens de wandeling opvalt is de diversiteit aan paddenstoelen. Ik heb er diverse gefotografeerd. Dan gaan we weer verder met het laatste stuk. We lopen nu in een beetje heuvelachtig gebied. Heel apart. Als we dat gebied uit  zijn, zijn weer bijna terug bij de auto. Het was een prachtige wandeling. We stappen in de auto en rijden naar onze B&B in heg piepkleine plaatsje Ane. We arriveren rond 16.00 uur bij "Erve 't Hacht". Een schitterende B&B, werkelijk prachtig.  Het is een grote boerderij met jongvee waar diverse gebouwen zíjn bijgebouwd waaronder een galerie en een B&B. We hebben een mooie kamer met uitzicht op weilanden rondom. 's Avonds zijn we wezen eten in brasserie  de Markt in Hardenberg. Terug in de B&B hebben we nog een spelletje Rummikub (1-1) gedaan en voetbal gekeken. Ajax won met 4-0.
Rondom Arriën 20 oktober2021 [voor route klik hier]

Om 8.15 eruit en daarna genieten van een heerlijk ontbijt in "Erve 't Hacht". Vandaag weer een wandeling op het programma van 16 km, de Junner Koeland route. We rijden naar het dorpje Arriën en parkeren de auto vlakbij de Brink waar de wandeling begint. Het zou vandaag regenachtig worden maar daar is tot nog toe niets van te merken. Het zelfs beter als gisteren.  Goed, bergschoenen aan en we gaan op pad. Het is de bedoeling om een knooppuntenpad te lopen maar al snel merken we dat dat niet aan ons besteed is. Na een paar knooppunten zijn we het spoor al bijster. Dat komt omdat we het volgende knooppunt niet tegenkomen of kunnen vinden.  We snappen er niets van, iedere keer al we denken weer op de route te zitten lopen we weer een eind verder vast. Gelukkig is het wel een mooi gebied waar we lopen. We komen bij een vaart, en we denken dat we daar linksaf moeten, tennis zo staan de pijlen. Dus die kant maar op. Even later komen we langs een bankje waar we onze broodjes eten. Het is een mooi plekje. Als we weer doorlopen komen we er op een gegeven moment achter dat we weer verkeerd kopje,  we komen namelijk niet het volgende aanknopingspunt tegen. Dus weer helemaal terug. We zijn in de buurt van een camping. Daar lopen we naar toe om daar maar eens te vragen hoe we nu verder moeten. Daar wijzen ze ons bij de recept de goede web weer op. 

We komen langs een uitspanninkje  "
de Bootsman". Daar drinken we koffie en verzekeren ons er van dat we op de goede weg zíjn. Dat is inderdaad zo want we kunnen daar vandaan weer op de route komen. Het is dan nog een klein uurtje lopen  naar de auto.  We komen dan nog wel door een mooi gebied, dat zeker. We hebben weer de nodige kilometers erop zitten dus we zijn blij als de auto in zicht komt. We hebben er dan ruim 16 kilometer op zitten. We rijden terug naar de B&B waar we gezellig in de huiskamer neerzakken met een bakje koffie. De avondmaaltijd gebruiken we daar. Thaise kip met van alles erop en aan, speciaal klaargemaakt door Parita de vriendin van Bas. We smullen ervan.
Ochtend-shoppen in Hardenberg 21 oktober 2021
Het is vannacht heel de nacht onstuimig geweest eb als we wakker worden is het dat nog steeds. Daarbij regent het pijpenstelen. We wilden vandaag de N70 gaan wandelen bij Nijmegen maar daar zien we maar gauw van af. Eerst maar op ons gemak het ontbijt genutigd  om daarna onze koffers in te pakken. We drinken nog een bakje koffie met Albert en besluiten om daarna nog even te gaan winkelen in Hardenberg. Parapluutje op en winkelen maar. Om twaalf uur lunchen we in de Stadsherberg ons huis in Hardenberg. Daarna rijden we weer terug naar Brakel waar we on 15.00 uur arriveren.

 

Geen opmerkingen: