zaterdag 20 februari 2021

Winter in Nederland (Februari 2021)


Vorst en sneeuw

De periode  van 6 tot en met 14 februari 2021 kende plotseling een behoorlijk strenge vorst met bijbehorende sneeuwval. Het begon allemaal op zaterdagavond toen het begon te sneeuwen en toen we zondags opstonden was er een beduidend pak gevallen en het sneeuwde nog steeds. Het zou verder de hele dag blijven sneeuwen en de temperatuur was gezakt naar zo'n 5 graden onder nul.

Omdat ik nog niet gehoord heb of ik de volgende morgen op pad moest met de taxi is het zaak om deze uit te graven. Er ligt een enorme heuvel sneeuw dat opgewaaid is. Dus met de sneeuwschep aan de gang. Uiteindelijk komt het taxivervoer twee dagen stil te liggen. Het blijft de hele week vriezen en de schaatsen worden door menig mens uit het vet gehaald. Het duurt toch nog tot donderdag voor in Brakel de ijsbaan open gaat. Er is daar voor enorm veel werk verzet door een heleboel vrijwilligers. Maar goed op donderdag gaat het los. Er ligt een prachtige ijsbaan tegenwoordig in Brakel aan de Langerakseweg. Er wordt dan ook door velen hiervan gebruik gemaakt. Iedereen die maar een beetje van schaatsen houd komt aan z'n trekken.


De nieuwe ijsbaan
De sneeuw geeft ook de gelegenheid om een prachtige wandelingen te maken in het Brakelse bos. Foto's hiervan zie je hieronderGeen opmerkingen: