woensdag 16 mei 2018

Bloesemtocht 21 april 2018


Bloesemtocht 21 april 2018 [voor route klik hier]

Maar liefst 32.860 wandelaars kwamen de Bloesemtocht lopen op zaterdag 21 april, een recordaantal, en troffen daar de Betuwe op haar mooist. 

Een stralende zon begeleidde de ons door een uniek parcours met uitbundig bloeiende boomgaarden. Al vroeg zat de loop er goed in op het terrein van Koninklijke Fruit Masters en de wandelaars konden door de strakke organisatie snel op pad. Zij konden kiezen uit maar liefst 8 afstanden van 8 tot 40 kilometer door boomgaarden en over terreinen die normaal gesproken niet toegankelijk zijn. De stralende zon, de prachtige bloesem en de muziek zorgden voor veel vrolijke gezichten en gezelligheid op de routes.
De opbrengst van de Bloesemtocht wordt zoals ieder jaar besteed aan steun aan de sociaal zwakkere en vereenzaamde mensen in onze samenleving. Een aanzienlijk deel gaat naar projecten van het Rode Kruis. Ongeveer 25% van de opbrengst gaat naar projecten die door het bestuur van de Nationale Rode Kruis Bloesemtocht samen met het Rode Kruis worden aangewezen. Uiteraard in lijn met de doelstelling van de stichting. En ook dit jaar gaat er weer 5% naar doelen die via de vrijwilligers worden aangedragen. 

Geen opmerkingen: