dinsdag 29 mei 2018

Maandag 21 mei 2018 2e Pinksterdag. Austria’s Drie Provinciën Tocht.


Austria’s Drie Provinciën Tocht. [voor route klik hier]
Voor deze georganiseerde wandeltocht reizen we af naar Malden (bij Nijmegen).
Het is stralend wandelweer en we verheugen ons er erg op. Als we bij de start aankomen met de auto worden we door verwezen naar één van de parkeerterreinen. Deze staan allemaal vol vanwege de grote opkomst. We worden op een privéterreintje gezet waar nog drie of vier auto’s kunnen staan maar we staan er prima en in de schaduw.
De wandeltocht wordt georganiseerd door de stichting Malden Wandelt in samenwerking met Austria Sport. Voor het winkel zijn twee gondels neergezet en we wanen ons al een beetje in Oostenrijk.
De inschrijving vind plaats in een tent waar lange rijen biertafels zijn neergezet, allemaal heel gezellig. Snel schrijven we ons in en nemen een bakje koffie, waarna we vertrekken. We lopen eerst langs het Maas-Waalkanaal en daarna langs de Maas. We komen onder een spoorbrug door en verlaten Gelderland. Even later lopen we Mook binnen, Limburg. De route gaat verder over de brug van de Mookerplas en lopen door over de Cuijksesteeg tot aan het veer waar we over gezet zullen worden naar Cuijk.  Maar voor we over varen pauzeren we een kwartiertje bij de eerste rustplaats vlak bij het veer. We hebben er al 7 kilometer opzitten.

Er hebben zich al minstens honderd mensen verzameld bij het pontje die allemaal overgezet willen worden. Een verdwaalde Duitser gaat met de auto ook mee. Deze zal wel gedacht hebben: waar zijn de Nederlanders nu weer mee bezig? Aan de overkant licht dus Cuijk, en zijn we alweer in Noord-Brabant aangeland. De route gaat eerst nog een stuk in tegenovergestelde richting van de Maas. Daarna wandelen we door heel Cuijk tot we bij de Kraaijenbergse Plassen aankomen. Daar is weer een rustplaats (10,1 km) waar we de meegenomen lunch gebruiken.
En weer gaat het verder. We gaan bij hotel van der Valk onder de snelweg A73 door en lopen een heel eind nu langs de snelweg. We komen langs de camping “Op den Drul”.
Een kleine kilometer verder is de derde rustplaats(14 km). Ook daar rusten we even maar al gauw gaan we weer verder. We lopen weer langs de A73 en we gaan de brug over de Maas over. Dan komen we via een slinger in het plaatsje Heumen. In het centrum van het dorp is rustplaats nummer vier(17 km) bij een Snackbar waar ze ook soft-ijs verkopen, dat gaat er wel in. Het laatste stuk lopen we eerst door de straten van Heumen en dan is het nog een paar kilometer tot de Finish.(20 km)
.

Een leuke wandeltocht, iets te veel door woonwijken van de dorpen die we passeren. Maar het weer was super en dat maakt veel goed. Alle lof voor de organisatie, de wandeltocht was tot in de puntjes verzorgd.

Geen opmerkingen: