woensdag 1 februari 2023

Koek en Zopie tocht Giessenburg


Koek en Zopie tocht Giessenburg zaterdag 21 januari 2023 [voor route klik hier]

Na de koffie vertrekken we richting Giessenburg om daar deel te nemen aan de Koek en Zopie tocht. We hebben ingeschreven voor een afstand van 10 kilometer. Dat is ver genoeg voor een zaterdag. We vertrekken rond de klok van 11.00 uur bij de kantine van vv. Peursum. Het weer is winters. Een beetje nevelig. Er ligt nog sneeuw die de dag van te voren is gevallen. Veelal is deze sneeuw aangevroren zodat we vooral het eerste stuk uit moeten kijken om niet uit te glijden. Als we eenmaal op de Doetseweg zijn gaat het een stuk beter. Giessenburg ligt in de Alblasserwaard en dat is een prachtig gebied met veel water. Ik kom er heel vaak met de taxi. Ook heb ik hier een paar keer deelgenomen aan de Molentocht op de schaats. En nu dus te voet. We lopen de Doetseweg uit, met aan onze linkerhand de Giessen.

We komen door de "Graanbuurt". Hier kun je landelijk winkelen en genieten bij eigentijdse winkels met een buitengewoon assortiment in een bijzondere omgeving. We steken de provinciale weg over en lopen in de richting van Pinkeveer, een buurtschapje dat een eindje verder op ligt. We komen over de Muisbroekseweg en zien de Scheiwijkse molen al staan in de verte. De nevel maakt het een mystieke beleving van. Heel apart. We komen langs de molen en stoppen hier even om foto's te maken.
Daarna lopen we over de Voordijk in de richting van Schelluinen. Na zo'n 2 kilometer slaan we rechtsaf. Als we daarna weer naar links gaan langs de provinciale weg zien we in de verte al de rustpost. Als we daar aankomen hebben we er 7,6 kilometer op zitten dus het schiet al op. We rusten even uit onder het genot van chocolademelk en koek. Het laatste stuk gaat eerst over het industrieterrein van Schelluinen en daarna lopen we over de Kerkweg, waar het weer een stuk landelijker is. Dan is het nog een kwartiertje lopen naar het eindpunt. Als we daar aankomen hebben we 10,78 km gelopen. Het was een mooie tocht en goed georganiseerd. 












Geen opmerkingen: