dinsdag 30 augustus 2022

Leidschehoevenpad

Leidschehoevenpad vrijdag 29 juli 2022 [voor route klik hier]

Vandaag is gereserveerd om een wandeling te gaan maken op het landgoed Mariënwaerd. Het startpunt is bij de Leidse Hoeven waar ook een gelegenheid is om te lunchen.

Wij zorgen dat we er rond de klok van 12 uur zijn en nemen plaats op het terras om daar de lunch te gebruiken. Daarna beginnen we aan de wandeling. Officieel is het een klompen-pad. We lopen het terrein af en komen over een pad door het weiland dat we een heel eind volgen. We lopen door tot we bij een vliet komen, de Bisschopsgraaf. Hier moet ook ergens een eendenkooi in de buurt zijn maar helaas die krijgen we niet te zien, wat ik wel erg jammer vind. We volgen nu een soort kade en als we even verder naar links gaan komen we meer in een bebost gebied.  Daar lopen we lekker in de schaduw want het is inmiddels vrij warm geworden. We zien in de sloot waar we langs lopen dat daar de Zwanenbloem bloeit.
Zwanenbloem
We lopen nu door tot we bij de Annemariedreef komen die we in slaan. Na ruim een kilometer slaan we rechts af, komen over het spoor en lopen richting de Lingedijk. Deze dijk gaan we linksaf en komen nu een heel stuk over de dijk. We komen bij "de Neust" een landelijke hofstede op het landgoed Mariënwaerdt. Naast de hofstede ligt een sluisje dat voor de afwatering zorgt van de Linge. Volgens het kaartje moeten we hier via een pad bij een onbewaakte spoorlijn komen die we over moeten steken. Na eerst al een keer fout te hebben gelopen komen we uiteindelijk bij het spoor. Maar daar kunnen we niet overheen want de weg is afgesloten met hoge hekken. Foutje op het kaartje. Dus maar weer terug en via een flinke omweg komen we weer bij de spoorwegovergang waar we al een keer overheen kwamen. We hebben dan minstens een omweg gemaakt van een uur. We zetten er nu flink de vaart in want wat eigenlijk een wandeling van 9 kilometer was wordt nu bijna 15 kilometer. We dachten nog om bij de Leidsche Hoeve een lekker ijsje te nemen op het terras maar als we daar aankomen is het restaurant al gesloten. Jammer, want we hadden echt een ijsje verdient, vonden we zelf. Toch hebben we geslaagde middag achter de rug, het was een mooie wandeling.











Geen opmerkingen: