woensdag 27 mei 2015

Brakel - Heukelum - Brakel

Donderdag 14 mei 2015 Hemelvaartsdag.
Brakel-Heukelum-Brakel [voor route klik hier]

Vandaag staat een wandeling op de agenda die Irma al een tijdje wilde maken. Maar eerst gaan we naar de Kerk. Daarna drinken we nog een bakje koffie waarna we de rugzak inpakken en op weg gaan. Het is vandaag makkelijk want we vertrekken vanaf huis. 
We lopen richting het veer waar we de pont nemen naar de overkant.  Het weer is fris maar zonnig. Vanaf de pont gaan we over de dijk richting hotel Leuven. Even voorbij hotel Leuven gaan we naar links richting Lingebos. We lopen door langs de weilanden.
De koeien lopen buiten. Zo lopen we ongeveer anderhalf uur richting Heukelum waar ons doel te vinden is, theetuin “de Uitspanning”. De theetuin ligt aan de Lingedijk, tussen Heukelum en Spijk, een prachtig gebied voor fietsers en wandelaars.  Daar aangekomen is het een drukte van belang. Er is juist een motorclub neergestreken en iedereen geniet van het zonnetje. We nemen dan ook plaats op een van de vele zitjes.
De tuin is prachtig ingericht. Er is een flinke boomgaard bij waar de meeste zitjes zijn opgesteld. We bestellen een soepje en een broodje gezond. De eigenares en eigenaar van de theetuin komen ook nog even aan ons tafeltje zitten. Irma kent ze via de bakker. Ze heeft de eigenares regelmatig aan de telefoon als ze Appeltaart en Bossche bollen bestelt.

Als we een uurtje daar vertoefd hebben gaan we weer terug richting Brakel. We krijgen nog een tip mee hoe we door een mooi gebied van het Lingebos kunnen lopen. We lopen uiteindelijk richting Vuren waar we bij de Ytong fabriek de dijk weer oplopen. We lopen in één ruk door naar de pont en zijn rond de klok van vier weer thuis.Geen opmerkingen: