donderdag 9 februari 2012

Winter in BRAKEL

Natuurlijk heb ik mooie plaatjes geschoten tijdens de vorstperiode begin februari. Terwijl iedereen in de ban van de Elfstedentocht is ben ik er zelf ook op uit getrokken naar het Munnikenland. Daar licht een mooie schaatsbaan midden in de prachtige natuur. Je rijdt daar tussen de rietpluimen en lang eilandjes. Het is er prachtig. Tijdens deze vorstperiode zakt in Brakel de temperatuur met gemak naar -15 graden.

 


Bij ons in de straat is op twee plaatsen een lek ontstaan als gevolg van de strenge vorst. Het gevolg hiervan is duidelijk te zijn op de foto's.
Ook in de vijver in onze tuin zat een dik pak ijs. De pomp kon soms niet meer verhinderen dat de vijver totaal dichtvroor. Er vormde zich als het ware een dakje boven de schuimbron van de pomp
Ik ben natuurlijk ook op de ijsbaan van Brakel wezen schaatsen. Daar was het als van ouds een gezellige drukte. De ijsbaan had tot het laatst toe open gelegen als gevolg van een windwak. Dat was pas later dichtgevroren. Nadat het gesneeuwd had was het hier niet betrouwbaar zodat ze een gedeelte van de ijsbaan hadden afgezet.


We konden ook genieten van prachtige zonsondergangen
En verder had iedereen natuurlijk dikke sneeuwpret zoals op de onderstaande foto


1 opmerking:

TV zei

ontzettend koud!!!