woensdag 6 april 2016

Brakelse Lenteloop

Brakelse Lenteloop 2 april 2016 [voor route klik hier]

Op zaterdag 2 april 2016 werd in Brakel de “Brakelse Lenteloop” georganiseerd.
Voortvloeiend uit een idee van de Zendingscommissie van de Hervormde Kerk in Brakel. Daar werd geopperd om weer eens een keer een sponsortocht voor het goede doel te organiseren. Twee enthousiaste leden van de commissie en drie even enthousiaste gemeenteleden hebben dit idee verder uitgewerkt met als gevolg een wandel en harloop-event voor alle liefhebbers. Er  waren hardloopwedstrijden voor de kinderen.(250, 500, 750 3n 1500 meter) en voor volwassenen (5, 10 en 15 kilometer).  Om half twee startte de wandeltocht (5 of 10 kilometer). Wij hebben aan de tocht van 10 kilometer deelgenomen.
De start was in het dorp, voor het Hervormd centrum “de Terp”.  De tocht ging via de Dwarssteeg, van Damweg, Molenkampseweg, Langerakseweg richting de Parallelweg langs de van Heemstraweg. Vervolgens gingen we rechtsaf de Nieuwe dijk op richting het Fort. Dat is natuurlijk een prachtig gebied. De Nieuwe dijk slingers zich hier door de boezem van Brakel.  Alles begint net een beetje uit te lopen dus er is veel te genieten.
Aan het eind van de Nieuwe dijk is een rustpunt ingericht, waar we koffie en fris kunnen krijgen.
Daarna gaan we de Schapendijk op richting Brakel. Dan is het nog ongeveer 4 kilometer lopen tot aan de finish.
Er hebben enkele honderden mensen mee gedaan aan deze tocht. De opbrengst, ruim € 6000,00 ging naar het goede doel nl. Brood voor weeskinderen in Burundi.
Het was een zeer geslaagd evenement.


Geen opmerkingen: